https://www.high-endrolex.com/27
22. 7. 2021 - II. turnus - den dvanáctý II. turnusu tábora Klubu 112
https://www.high-endrolex.com/27

22. 7. 2021 - II. turnus - den dvanáctý II. turnusu tábora Klubu 112

https://www.high-endrolex.com/27

Jistě se pozastavujete nad tím, proč deník od neděle nebyl ... důvodů je hned několik ... za prvé, vůbec jsem na to neměl náladu :) Když si vezmu adresu webu .. letní - dětské - tábory ... no je to jasné ... jsme tu pro děti a rodiče jsou na posledním místě :) Nebyl na to čas .. konečně přestalo pršet a já se musel věnovat i sekání trávy atd. :)  Nebyl na to prostor ... jezdíme sem kvůli dětem a já měl i konečně možnost, být váce s dětmi. A ty jsou zde báječné. Je s nimi sranda ... zábava ... dobře se s nimi komunikuje, tedy alespon s většinou :)

Také jsme museli kvůli počasí překopárat předem připravený program. První půlka tábora neměla štěstí na počasí. Díky tomu nevyšlo vše, jak mělo. Zcela upřímně .. byly často hlásené bouřky a bezpečí našich dětí bylo na prvním místě. Asi by bylo horší, kdyby program šlapal podle plánu, ale na dveře Bandárie nám klepalo tornádo ... no, naštěstí nás všechny kalamity minuly. Potkal nás jen jeden vydatnější slejvák, po kterém se muselo druhý den uklidit. Samozřejmě, děti nic nepoznaly ... jen nás to stálo hodně času, práce a úsilí.

Také jsme musel s jedním klučinou do nemocnice ve Strakonicích .. moc milá paní doktorka. Pochválila nás, jak jsme krásně vše ošetřili a byla překvapená, jaké vybavení máme na táboře. Samozřejmě, rodič byl informován a to jak o závěru, tak i průběžně o celé situaci. Paní doktorka byla fantastická, ale na její rozloučení "na brzskou shledanou" ... jsem jen zabručel ... že bych ji ideálně už nechtěl znovu v prlběhu léta vidět :) Jsme si jist, že pochopila jak to myslím :)

No a poslední důvod ... kázeňské problémy jednoho táborníka, který byl včera vyloučen. Trpělivost došla. A klučina zamířil domů. Je to škoda, ale na druhou stranu, už nemusím věnovat pozornost řešení neustálých problémů .... ano, mohl jsem to udělat dříve, ale zlomit nad někým hůl je tak snadné ... a my nepřijímáme snadné úkoly ...

Hlavní program dne

Dnes se tábor věnuje dodělávání programu. Některé oddíly se věnuji kartografii, buzolám, kompasům .. jiné oddíly zase šly do Bělčic nakupovat.  Každý si našel svou oblíbenou aktivitu, ale dost o programu dětí. Nemusíte vědět z deníku všechno .. ať vám také děti povypráví, co tu všechno zažily :) 

Můj program byl zcela jiný .... dnes jsem dvakrát navštívil zemi na jihu .. BlatnaLand ... jednou ráno v 6 pro pečivo a pak po uvaření jídla pro zásoby a nějaké vybavení :) Máme čerstvé masíčko. Máme parádní zeleninku. Máme novou hadici v kuchyni pro napouštění várnic a máme také nakoupené stromy pro sázení v celotáborové hře. Měli jste nás vidět. Cesta zpět byla skoro o řidičák :) NO a mezi tím jsem stiohl uvařit a navštívit Prahárii .. a nakoupit další zásoby. které se díky našim kyselinkám tenčí :)

Jídelníček

Za poslední dny jsme dělali pecka věci ... jako ano .. vstávat kvůli tomu v 5 ráno ... a s cenou, že se prostě nestíhá deník ... je to daň ... ale nás naštěstí netrápí .. a nemělo by to ani vác, protože díky tomuto přístupu je o děti skvěle postaráno :)
Na dnešní den jsme si dali výzvu. Vařit jídla, která v názvu mají K a to hned na začátku. Jak to vznilklo? Kecali jsme o Bandičce a tento pitomý nápad byl hned na světě .... "uměl bys uvařit jídla a sestavit jídelníček jen od K?" No jasně, proč ne ... stále tru tvrdíme, ... že ... a nyní se omlouvám za jadrnější výraz ... "svět patří těm, co se neposerou" :)  (jedná se o citaci přísloví, pardon) A my opravdu máme strach jen z opravdu velice málo věcí :)

V kuchyní nás to neskutečně baví. Ano, trochu se projevuje únava, Já mám už za sebou 20 dnů a ještě 40 před sebou ...Také se projevuje spánkový deficit. Ne že bych ponocoval, ale naše nejmenší tábornice, tj, naše NIkolka .. má perfektní přehled o tom, v jaké REM fázi spánku jsem :) Počká si na tu fázi s hlubokým spánkem .. a je to tady :) kuchaři vstávej :) No a možná právě pro to všechno, hledáme si v kuchyni zábavu na každém rohu :) Děláme hudební kvíli pro děti při výdeji jídla .. no to byla sranda :) Výhrou pro děti byla naprosto jedinečná gulášovka .. a chleba :)

Stav marodky

Na marodce není nikdo! Předpokládám, že až ji půjdeme na konci turnusu preventivně uklízet a desinfikovat .. zamotáme se do pavučin :) Snad to nikdo nevyfotí a nedá zase do nějakého letáku. Jsme v přírodě a brouky tu prostě a dobře máme :) Nás zajímají především klíšťata ... ta vyndaváme a evidujeme. Ale nějaký jiný brouk? Na to házíme bobek :)

Důležitá sdělení z tábora

Pošta jezdí. Lednice chladí. Sporáky vaří. Vše je na pohodu :) Objevili jsme místnost, kde byla nafocena fotka z letáku s elektroinstalací ... no to byste nevěřili, bylo to ubytování těch všehoschopných dospěláků :) Hlavně že vše bylo odpojedno .. včetně nefunkčního bojleru :) Ale kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde .. a oni hledali, hledalí .. ale moc toho najít nemohli :) Kdysi dávno ... jsme se mezi dospěláky začali bavit, že jsme vše označovali jako operace .. měli jsme operaci na to, že došel čaj .. měli jsme operaci na to, že došel na jednom záchodu toaleťák ... a také jsme si pojmenovali situaci, kdy v táboře byl nezvaný host .. to se jmenuje Operace černá labuť ... dnes máme novou operací ... Operace Kratochvíl .. to označuje situaci, kdy v táboře je nezvaný host a ještě k tomu je .... jak říkal Werich .. prostě blbej :) Snažíme se vše brát s humorem a je tu neskutečně výborná atmosféra :)

Poděkování

Chci poděkovat paní pekařce z pekažství v Blatnalandu .. její servis je super .. a ta kvalita .. lepší koblihu jsem nikdy neměl .. no já ji neměl ani dnes, ale děti chválily :) Chci poděkovat opět zelináři. A chci poděkovat Honzovi .. no ne že bych jako děkoval sám sobě .. ale potkaly se dva Honzové na jednom místě a v jednom vesmíru :) A díky němu máme krásný nový nábytek v jídelně .. ano, Honza provozuje v Blatnalandu bazar s nábytkem ... :) Snažíme se na děti dobře působit na každím kroku, Nejen chováním, ale také estetickém působením :)

Jedna z nejlepších lukostřelkyň
Malví, Niky, Bára a Adélka
Tokhi a bubnování proti šikaně na táboře
Autogramiáda Andrejky Kalousové
Lukostřelba na lukostřelnici tábora
Z návštěvy Seznam se bezpečně

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?