https://www.high-endrolex.com/27
14. 7. 2020 - II. turnus - den čtvrtý
https://www.high-endrolex.com/27

14. 7. 2020 - II. turnus - den čtvrtý

https://www.high-endrolex.com/27

Hlavní program dne

Jelikož máme trochu omezené možnosti a nemůžeme dělat vše, tak jako bychom chtěli, i přes to všechno zažily děti pestrý, přepestrý program. V okolí Bandárie vzniklo mnoho nových přístřešků, domečků a příbytků, které by se klidně mohly rovnou vložit na nějaký inzertní portál nabízející nemovitosti k okamžitému nastěhování :) Další oddíly hrály míčové hry. Jiné zase se věnovaly střelbě. Služební oddíl, tj. oddíl číslo 3 se od rána stará o naše pohodlí.

Na ranním nástupu jsme se rozhodli, že se pokusíme společně věnovat nácvikům komunikace, protože komunikační dovednosti některých dětí se rovnají komunikačním dovednostem průměrně vzrostlého choroše ... Abych to jako HV/HB vysvětlil .. u snídaně se zeptáte dítěte zda má dost .. a ono se podívá do země, nic neodpoví ... a vy se zkrátka nic nedozvíte. Už u oběda byly vidět dílčí úspěchy. Nejen že se v jídelně kecalo o 106 (i když se to nesmí), už při přicházení k okénku dokázaly děti odpovědět, zda jen vracejí talíř nebo si chtějí přidat. Věřím, že zítra už nemusíme při výdeji jídla spoléhat na telepatické dovednosti :) Děti se nám začínají příjemně otevírat. Už jsme se dozvěděli nejedny perličky z domácnosti ... to zas byly drby :)

Na ranním nástupu také proběhly první výkony .... ovšem trestů .... Máme tu dívenku, která úplně nejraději jde přes celý tábor bez bot ... ovšem v bílých ponožkách ... zkrátka a dobře, museli jsme zasáhnout :) Jde nám o vodní filtry vašich praček :) Kdybych dělali jako by nic, nezvládli byste onen nápor při praní špinavého prádla. Dívenka to měla za dvacet a nyní budeme dopufat, že se to již nebude opakovat :) .... A už vůbec nejde o barvu ponožek. Je prostě jasné, že po táboře se chodí v botech ... pokud se tedy nejedná o náš reflexní chodníček :) Tato krátká historka je zmiňovaná především pro vaše pobavení. Ať máte alespoň trochu představu s jakým "materiálem" tu musíme pracovat :)

Nechceme si ovšem v deníku jen stěžovat. Je tu nemálo úúúúúplně úžasných dětí. Jsou skvělé. Komunikativní. Zábavné. A rády se zapojují do všech připravených aktivit. Již nyní vím, že stejně jako to bylo u prvního turnusu nebo u roků dříve, na některé děti budeme rádi dlouho vzpomínat :)

V minulých dnech jsem tuším zmínil dítko, které již dostalo první exemplární trest. Pokud ne, nedivte se. Já si už bnepamatuji ani co jsem ráno smnídal.... vlastně vím ... vůbec nic :) Tento hoch, a říkejme mu třeba Honzík, se dokázal změnit doslova za pár dnů. Na začátku sígr ... neznajíc limitů ... a dnes, usměvavý super klučina. Snad mu to vydrží :) PS: Opravdu se jmenuje JAN :)

Všechny oddíly tráví povinně co nejvíce času v okolí bandárie. Některé oddíly batikovaly. Jiné zase hrály živé pexeso. Samy děti znají báječné hry. Za dobré chování si mohou vybírat aktivity, kterým se budou věnovat a krásně to funguje :)

Jídelníček

Stav marodky

Dopoledne, na základě nformací o uzavřeném táboře v karanténě jsme provedli všechna možná preventivní opatření. Měření teploty všech účastníků ukázalo dobré výsledky. Nikdo v táboře nemá teplotu. Tedy jako ano. Teplotu děti mají, ale tu správnou, tj. nezvýšenou :) Maximální teplota naměřená v táboře byla 100°C. Jednalo se o vařící vodu. Hned na druhém místě bylo dítko s teplotou 36,6°C. A tak dál můžeme být bv klidu. Za a) čaj byl uvařený přesně podle návodu. Za b) žádné dítko se nepřibližuje k té nebezpečné hranici 37°C a proto dál můžeme v Bandárii dělat kravinky :) A to bez rizika celotáborové karantény. Je to děsná doba. Dříve, když vše ještě bylo v pořádku jsme maximálně řešili vši nebo úžehy :) Ale i tak doufáme, že si tento náš vtipný přístup udržíme co nejdéle :) Držte nám palce. .. Bůh žehnej Americe a kdyby se náhodou trochu nudil, může požehnat i Bandárii :)

Důležitá sdělení z tábora

Dnes do tábora dorazily dvě veledůležité návštěvy .... Ani nevím, která mi udělala větší radost. Ta pravní, zaměstnankyně Českých pošt, přivezla první poštu do Bandárie. Tato úsměvná a velmi vstřícná osoba tak otevřela komunikační uzel mezi Bandárií a okolním světem. Byly rukou podáním smluveny podmínky úzké spolupráce a myslím, že nyní bude lehce docházet pošta jak k nám, tak i od nás. Ta druihá návštěvička je taky děsně fajn. Jedná se o kuchařku, která nemohla nastoupit na tábor již v sobotu a to proto, že by se neměl nikdo starat o její kočičku. Sám mám doma čtyři kočičky, takže to moc dobře chápu :) Já si konečně trochu odpočinu a budu se moci věnovat i jiným aktivitám, jako například focení dětí, hraní s dětmi, příprava překvapení, tisk diplomů .. ale stejně tak i osobnímu odpočinku a spánku :)

Poděkování

Dnes bych moc rád poděkoval za milé zprávy, které jsme obdrželi jak na FB, tak i formou SMS. Jsem moc rád, že můj kolektiv dospěláků zvaný Bandička, na sobě nedělá úzel pro pobavení dětí jen tak :) Jsem opravdu velmi rád, že i v dnešní "stěžovací" době se najdou rodiče, kteří neváhají a sáhnou po telefonu i z tak přízemních důvodů jako vděk a pochvala :) 

Skvělé táboráky v průběhu léta
Airsoft výcvik vojáků
Pracoviště Souboje v kotlíku
Michal alias Křižák
Team CTH v batikovaných trickách
Výcvik CLS a TCCC aneb T5P

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?