https://www.high-endrolex.com/27
1. 8. 2020 - III. turnus - den osmý
https://www.high-endrolex.com/27

1. 8. 2020 - III. turnus - den osmý

https://www.high-endrolex.com/27

Hlavní program dne

Dnes to popíšu vše trochu jinak ...

7:30 - budíček - táborem se rozezněla písnička od Rolling Stones Paint in Black - to vzbudí každého :) (každý den mají jinou písničku - včera to třeba byl Pochod Valkýr od Wagnera - před tím zase Piráti z Karibiku, Vstávej, Rosa na kolejích atd.)
7:40 - společná rozvička - to je fakt sranda ... nejen při pohledu na pohybové dovednosti rozespalých dětí .. ale celkově :)
8:00 - snídaně - už snídáme 3 oddíly naráz .. celý tábor je zdráv, takže už se nemusíme rozdělovat na super malilinkaté skupinky
9:00 - nástup - zde se děti vtipnou, tou nejvtipnější, metodou dozví, co je důležité, co je čeká na programu, jaká mají zadání, co mají udělat a tak ... například včera měli povinně napsat dopis domů .... 
9:15 - odchod na dopolední program: A dnes to bylo zase super - udělali jsme tábornický workshop - po celé Bandárii se udělali stanoviště, kde se děti ve skupinkách učily co by měly vědět o tábornictví: buzoly, ohně, balení batohu, ale také střelbu, stavbu stanů, balení batohů, šifry a mnoho dalšího.
13:00 - oběd: letos jsem to posunuli, protože to jinak nestíháme. Díky práci na Bandárii a koroně nemáme dodavatele a tak musíme každé ráno vyrazit na nákup a nakoupit co aktuálně chybí do našich skvělých pokrmů. Má to jednu velkou výhodu: vše je mega čerstvé :)
15:00 - svačina a konec poledního klidu a odchod na program - tím dnešním z důvodů troppických teplot bylo koupání v Polívce (o tom vám jistě píšou děti domů). Moc se jim líbí název rybníka .. kdo by se nechtěl koupat v polívce, že? :)
18:30 - večeře - část personálu kuchyně nyní maká na báječných obložených chlebech vylepšených o dokonalé aranžmá a chutné pomazánce :)
20:00 - zahájíme náš táborák s písničkami, které se děti naučily .... a budeme hrát a sedět tak dlouho, dokud to jen bude možné ...
21:30 - standardní čas večerky
22:00 - naše porada
23:00 - v lesích okolí Bandárie se objeví strašidla, bubácvi, hastrmani a vše možné i nemožné. Malé děti půjdou ve dvojicích a nebudeme ani moc strašit ... u těch větších otočíme voličem Volume na víc a u těch největších? Se trochu vyřídíme :) Nejde nám o to vyděsit děti .. ale aby překonaly svůj strach, něco zvládly a byly na sebe pyšné .. že už třeba nemají takový strach jako dříve. Všechny děti na startu ví, že v lesích jsou jen dospěláci a že jde jen o zábavu. Tak uvidíme :)

Jídelníček

Stav marodky

Pořád tu nikdo není .. jen unavení dospěláci zaměstnávají svými úrazy našeho zdravotníka/doktora. Mezi dospěláky je více "chromých" než mezi dětmi. Třetina dospěláků kulhá ... kdyby se s nimi natáčela znělka na Chicago Hope ... a jistě si vybavíte tu scénu, jak celý tým jde vstříc kameře ... s naší Bandičkou v hlavní roli by to vypadalo jak úvodka na Švejka .... stačí jen zahulákat "na Bělehrad" a dílo je dokonalé :)

O ekzém se staráme pečlivě a vše se začíná velmi lepšit ... už to mohlo být zcela fit .. ale není ... holt škrábání je sviňa :) Také se věnujeme jednomu klučinovi, co prostě nic nejí ... je u oddílu .. zvládá to .. jen kdyby se pořádně najedl ... klučina si objednal řízek (ten prý určitě jí), ale takhle jsme mu udělali i jiná jídla .. ve snaze aby se pořádně najedl a stejně se v tom jen rejpal ... 

Důležitá sdělení z tábora

Tango oddlí zeje prázdnotou .... jeden den pomocných technických prací a všichni jsou najednou ukáznění :) Takže tu máme hotové krásné ohniště ... uklizené kamínky z příjezdové cesty .. (a mnoho dalších prací) a k tomu ukázněné děti a to nám všem moc šlo.

Poděkování

Dovolím si zde poděvat za toleranci, že včera jsme nevytvořili deník. Zkrátka jsme se k němu nedostali. Ono, vést Tango oddíl není jen tak. Musíte se všemu věnovat, na vše dohlížet a včerejší den byl velmi náročný. Vysoké letní teploty, hodně práce, nákupy, administrativa, vaření, výdej jídla, organizace dne .... a to ve je lež .. Pravda? Prostě se mi nechtělo :)

Nechtělo se mi ani dnes, ale musíme vás přeci zasypat postřehy z péče o naše/vaše děti .... vše je jako po másle. Mohlo by tedy být méně drobných záležitostí, které vás vytrhnou ze zaběhnutého stereotypu ... ale to vše k tomu patří. Co můžeme dneska z pečlivostí říci: všechny děti chodí pravidelně na záchod - obrovský úspěch :) Všechny děti už ví jak se mají chovat v jídelně .. i když, opakování je matka moudrosti a někdy se to musí trochu připomenout :) Zhasnutých světel na toaletách je více než rozsvícených .. slavíme úspěchy :) 

Letošní sezóna nás všechny hrozně moc baví. Jsou tu fajn děti a je s nimi zábava. Už si k nám našly cestu téměř všechny. A kdo to do dnes nezvládl ... ještě má šanci :) Naše/vaše děti mají individuální péči .. pokud to tedy je možné. Přeci jen jen to dav ... 64 dětí není málo. Ale jsme zvyklí na více a proto vše dáváme na pohodu. Od budíčku až po večerku se děti mají skvěle. Za to dám klidně ruku do ohně ... a proč ne, když máme tak krásné ohniště, které dnes společně vyzkoušíme :)

Adélka
Airsoftová střelnici na táboře
Nej holky a nácvik tanečního vystoupení
Ohybání vidličky pod vedením Tomasiana
Výsledná soutěžní bramboračka
Vzkaz z Bandaboxu

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?