https://www.high-endrolex.com/27
30. 7. 2020 - III. turnus - den šestý
https://www.high-endrolex.com/27

30. 7. 2020 - III. turnus - den šestý

https://www.high-endrolex.com/27

Hlavní program dne

Na programu dne je vše, co nějak souvisí s přežitím. Ti nejmenší to ráno museli pojmout ještě trochu jinak ... nejmenší děti se učily přežít v pořádku ... jenže, nejdříve vytvořili obrovský nepořádek. A tak se krátce po nástupu děti učily, jak se vlastně uklízí. A to jste měli vidět ty výrazy .. více překvapení by snad byli , kdyby se v táboře objevil zmrzlinář :)

Nejstarší oddíl, tj. oddíl číslo 1 jede pecky ... je neskutečně kolektivní a vymýšlejí jednu srandu za druhou ... dělají dohody. Vytvářejí překvapení ... a nyní se dokonce věnují vymýšlení bandarijské hymny .. a když to zvládnou, jejich oddílák a jeho přímý nadřízený, budou mít růžové vlasy a fousy ... tak se pak nedivte, až vám bude hv/hb vracet děti zpět do péče a bude vypadat jak plyšák :)

Dvojka a trojka se také skvěle rozjela. V oddílech panuje dobrá nálada. Některé děti si chodí pro pomazlení. Jiné pro přídavky ... no jasně že výdejním okénku bandarijské restaurace. O jiných přídavcích tu není ani řeč. 

V BandaBoxu se neustále objevují superlativy na naši kuchyni. A proto zveřejňujeme ty nejlepší hlášky dětí .. ať už ze zdrojů písemných, tak i sdělených verbálně:

# Když jsem viděl dýňovou polévku, bylo mi jasné, že to nedám .... po třech naběračkách jsem zjistil, že je to to nejlepší, co jsem kdy jedl.
# Včerejsí oběd bylo to nejlepší co jsem kdy jedl! (poznámka redakce: nevíme co pisatel myslel :)
# Při noční hlídce: Nemusíte tak běhat a koukat jen pod nohy. Dívejte se třeba na nebe .. uvidíte třeba co nám tu v Bandárii létá v noci? A dítko: Jasně, letadla :)
# Fuj, hovězí polévka .... a hle, ona to byla kuřecí :)
# Já tohle nejím .. a víš co to je? Nevím ... a o 15 minut později: Bylo to moc dobré, až vynikající :)

No nevím, nevím ... maminky ... budete to mít po táboře těžké. Laťka se nasadila zase hodně vysoko. Nyní pečeme domácí koláč s rebarborou, další plech s banány ... vaříme vynikající čaje. Polévky si děti přidávají třeba i pětkrát :)

A nyní něco k táboru obecně. V celém táboře panuje skvělá nálada. O děti je výborně postaráno. Každé dítě se sprchuje obden a pokud opravdu z nějakého důvodu potřebuje, může jít i v den, kdy se sprchovat nemělo. A to si vezměte, že normy znějí, že teplá sprcha stačí jednou za sedm dnů .... co na to říci :)
Jídla máme dost a dost. Ano, stane se že někdy zmizí příloha, protože si jde dítko i 4x přidat .. ale vždy máme náhradní řešení. 
Děti se pravidelně mažou při pobytu na slunku.
Dohlížíme na správné oblečení odpovídající k prostředí hry a počasí.
Včera se první děti dívaly naším dalekohledem na Jupiter a Saturn. Dnes budou jistě následovat další.

Dnes projevilo jedno dítko zájem zredukovat svou hmotnost .. a jsme domluvení, že pokud to napíše do BandaBoxu, čeká ho v sobotu ukázkový jídelníček, který by mu mohl pomoci. Pro nás to sice znamená v tom největším fofru ještě dělat dietku .. ale pokud se sebou chce něco dítko dělat, podpoříme ho v tom :) Na táboře sice žádná kila nesundá, ale může ho to nastartovat :)

A něco dalšího třeba zítra .. máte-li dotaz, pište nám na fb v příspěvcích ....

Jídelníček

Stav marodky

No .. na marodce jako na izolaci nikdo de facto není. Jedna holčina tam jen odpočívá, protože je unavená. Je jí dvanáct, takže pohoda :) Máme tu jednoho klučinu, kterého bolí břicho ... a všichni víme že je to z hladu ... dostal dietku k obědu, pěkně se v tom porejpal, že výsledek vypadal jak dopis pro nevidomé (prosíme, z nikoho si neděláme srandu a z nevidomých už tuplem), ale opravdu ten jeho talří vypadal jak vzkaz v braillově písmu ... stále mažeme ekzém ... ale klučina se mu věnuje po svém .. takže přemýšlíme že mu nasadíme svěrací kazajku, aby si to pořád nedrbal :) jinak nic. Celý tábor je zdravá (ťuk ťuk o dřevěný stůl - jako fakt je dřevěný, pěkně z masivu, takže by to mělo fungoivat) :)

Důležitá sdělení z tábora

Dnes jsme zahájili provoz nového oddílu jménem Tango. A proč Tango? Protože je od písmene T jako Trest :) Včera byli tři chlapci varovaní ... no a dnes tam máme rovnou dětí pět a z toho jednu slečnu. Co na plat .. poslouchat se musí ... nejde o nic strašného ... dva kluci si dělají vše podle svého ... jeden, i šestý den tábora mluví jako dlaždič ... malá holčina je ošklivá na kamarádky .. a ten pátý? To je kombinace všech. Ale zase tu máme díky nim krásně uklizeno. Byly oškrábané brambory i bez angažmá služebního oddílu. 

Dnes do tábora opět dorazila pošta. To bylo zase radosti. 

Poděkování

Chci poděkovat celé Bandičce, že tak krásně nastartovala tento turnus. Jsou tu skvělí lidé, kteřé se podíleli i na budování Bandárie. Hned je vidět, že tu jsou lidé se vztahem jak k místu, tak i k dětem. Nemáme tu žádné lajdáky a lenochy, kteří si jedou na tábor z bůhví jakého důvodu. Vše šlape jak má. Děti jsou spokojené a zažívají tu hodně zábavy a dobrodružství.

Porota Souboje v kotlíku
Tomáš Tomáš alias Tomáš
Kníže Bruncvík
Ukázka dravců a soviček
Atrakce na táborové pouti pro děti za groše
Policejní psovod a pes při ukázce

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?