16. 7. 2020 - II. turnus - den šestý

Hlavní program dne

Od samého rána se děti věnují obyvatelům naší přírody. Ano. Dnes jsme otevřeli naši táborovou ZOO. Pro děti máme připravené popisky zvířat, která nám tu žijí ... jako v opravdové ZOO. Děti se z popisek doví, jak se latinsky jmenuje srna, co jí divočák, proč léta sokol, jak může rosnička poznávat počasí a kolik mravenců žije v mraveništi :) A pokud děti objeví další živočišný druh, zpracujeme i tyto a otevřeme další křídlo bandarijské ZOO ... která se jako jedna z mála na světě může pyšnit opravdu přirozenými podmínkami chovu .. žádné zvíře u nás netrpí ... navíc je můžeme i krmit :) Je tedy pravda, že od příjezdu dětí jsme neviděli našeho Boba s Bobkem ... asi před dětmi utekli ... Ale děti nám to vynahradily .... a o Bobka se postaraly .. a proto na nástupu proběhla přednáška a praktická ukázka záchodové štětky ... děti ji pojmenovaly Anička ... seznámili se s ní a slíbili, že se jí budou kamarádsky věnovat. Naše pravá táborová Anička souhlasila a dala souhlas s používáním jejího jména :) Malé děti malují les a lesní zvířátka. Ty obrázky jsou opravdu nádherné. A jistě ten nejlepší bude vystaven i v naší galerii (čti: jídelna).

Pokud se dnes zlepší počasí, tak máme pro děti připravený krásný večerní program s popkornem .. dlouho jsme vybírali jaký film dětem pustíme .. ale nakonec byla volba zcela jasná ... My jsme si koupili vlastní ZOO .. a tak poběží i film "Koupili jsme ZOO". Je to krásný rodinný film a jistě to bude i nádherná tečka za krásným dnem :)

Jídelníček

Stav marodky

Dnešní stav marodky není zrovna nejlepší ... preventivně jsme šoupli dvě holky a jednoho klučinu na marodku. S největší pravděpodobností je to jen únava, ale nechceme nic riskovat. Děti jsou bez teplot. Stejně jako celý tábor. Ale kolem tábora obchází rýmička ... a trochu podrážděný krček. Jasně. Děti tu řvou, řádí, skáčou ... tak snad to bude opravdu jen ta únava. Do dětí jsme nacpali další vitamíny. Dostaly čaje s rakytníkem, ginko bilobou, zázvorem a podobně. Naše děti zkrátka mají vše, co potřebují ...

Důležitá sdělení z tábora

Dnešní revize gastro vybavení dopadla na výbornou. Možná nás na další sezónu čeká nákup nového kotle a repase myčky, ale letos "jistě" vydrží :) Gastro Blaník (to je ten kopec plný rytířů) se o nás skvěle stará a my jim moc děkujeme. Věříme, že kdyby nám bylo nejhůře, rytíři z Gastro Blaník vyrazí .. a pomohou :)

Poděkování

Je nad očekávání jasné, že zatím dnešní největší poděkování patří servisákovi Martinovi ... no ale na chvilku ho zastínila i místní doručovatelka. Je zajímavé, že obě firmy mají stejná auta .. ale to pošťácké přitahovalo mnohem více pozornosti :) To my, jako dospěláci, zase měli větší radost z té bílé dodávky s logem GB :) No a abychom opravdu dodrželi do třetice to nejlepší .. ještě čekáme návštěvičku z Technických služeb Blatná ... která se nám stará o zcela opačný konec potravinového řetězce ... ano, dnes nám do tábora míří *****cuc, aby vytáhl pomalu se plnící jímku .. ale říkám si, že asi v deníku opravdu nepotřebujete číst všechno ... :)

A nyní něco pro zasmání ... začínáme dávat dohromady táborové hlášky dětí ... které prohazují při hrách a nebo taky v situacích, kdy si myslí, že je nikdo nevidí nebo neslyší ... 
# Jsem král slepic. Mám královnu slepici, je černá a jmenuje se Maruška - autror: Richard S.
# Hele, ty máš beďara ... a ten půjde dobře vymáčknout, protože má bílou čepičku ... autor: Viki (špuntík při rozhovoru s největším dítětem tábora) - kam se v ten okamžik asi podělo jeho sebevědomí ... jeden den ho nechá mladá a pak mu dá špuntík takovou školu :)

Vzkazy dětí domů:
# Ahoj tati, dnes jsme kreslili les a já nakreslil křížáky - Šimon K.
# Ahoj mami a tati, obávám se, že tady nezhubnu a to vzhledem k tomu, že je tu doopravdy dokonalé jídlo. S ostatními je tu zábava. Každý den posloucháme vtipné hlášky, učit se novým věcem a další spousty věcí. Těším se domů. Přeji spousty krásných chvil bez nás. - Martina M.
# Ahoj, mám se tu hezky. Je tu dobré jídlo, dokonce jsem začal i jíst vývary. Hrajeme zábavné hry a učíme se zde novým znalostem a dovednostem. Jsou tu samí féroví lidé se smyslem pro humor. Loučím se, Šimon
# Ahoj tati, je to tu hezké. Snažím se být hodná. - Ivanka (Moc jí to nejde, HV/HB) :)
# Ahoj rodino, mám se tu skvěle. Jím tu všechno a chutná nám. Doufám, že se máte doma dobře. S pozdravem, Šimon Z.
# Ahoj mami a tati, zapomněla jsem známky v autě tak mi je prosím pošlete. Jinak se mám dobře. Trochu se mi stýská. A ten dopis s Agynkou je roztomilý. Tak zatím papa a pusu, loučím se s vámi, Bára S.

Návštěva PČR a jejich ukázka
Příprava stovek obložených chlebů
Bandárie
Nej holky a jejich táborový výcvik
Hygienické zázemí pro děti
Výtvarný program pro nejmenší děti

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?