https://www.high-endrolex.com/27
12. 7. 2021 - II. turnus - den druhý II. turnusu tábora Klubu 112
https://www.high-endrolex.com/27

12. 7. 2021 - II. turnus - den druhý II. turnusu tábora Klubu 112

https://www.high-endrolex.com/27

Hlavní program dne

Počasí nám umožnilo udělat seznamovací nástup. Ode mě, tj., od kuchaře, pardon od Hlavase, se dozvěděly vše možné a chvilkami i nemožné :) Ti co s námi jedou poprvé, už od svých kamarádů a kamarádek dávno o Bandaboxu věděly ... safra porte ... to budou vzkazy ... palačinky, lasagne, pizza s houbamni, pizza bez hub .. to jsem si na sebe zase upletl bič :)

Nejlepší zprávy z BANDABOXU

Bojím se ho otevžít :)

Jídelníček

Stav marodky

11:17 - stále nula .. ale už i zdravotnice si hraje s dětmi .... je super, když se zdravotnice nudí :)

Důležitá sdělení z tábora

Dneska ráno bylo jedno silnější stýzkání, ale náš "čertík" to nevzdal a nyní si hraje s novými kamarády .. ale jestli já se tady rozepíšu .. tak to spálím a děti dostanou 20kg salámů, které si dospěláci z I turnusu nevyzvedli ... a zbyly mi tu taky :) Hlavně že dle slov některých, i interních informací" měly hlad .. ach jo ...

11:41 - I přes vybraná prohlášení o sbalení věcí na tábor už nyní řešíme chybějící prostěradla, lahve a dokonce i gumáky o číslo větší ... zbytečné komplikace. Dnes asi místo přípravy večeře pojedu do Blatné na nákupy :)

11:44 - já se tu už začínám taky nudit ... a proto napíšu další důležitou věc: Dnes, protože je 12. a to je sudé číslo, se sprchují sudé oddíly. V liché dny zase liché oddíly. Tak je to nastaveno leta. A když nějaké dítě nemá zrovna štěstí na číslo a potřebuje do sprchy. zajde si taky .. třeba když spadne do bachna a že ho tu máme na rozdávání ..
Nemohu za to, že "neschopní" nebo naopak "všehoschopní" oddíláci skrytí za honosnými názvy Velitelé čet neumí pracovat s časem ... zaseknou se v lese a pak už nestíhají dát děti do sprchy ....
A nyní jedna matematická úloha: 4 sprchy s úspornými ružicemi a 4000 litrů rezervní vody. Jak dlouho by se mohly děti sprchovat v kuse, aby došla voda, která se mezi tím zase doplňuje z vrtu a naše privátní čistírna vody zvládá 10m3 za 24 hodin + další rezerva :) A prej že nedostatek vody .. ach jo, co si ti lidé nevymyslí, jen aby poškodili ....

11:57 - k atmosféře VOJENSKÉ AKADEMIE - tento tábor je určen dětem starším 10 let. Původně jsme chtěli hranici posunout aby byla od 11 a i to je docela málo. Je to vojenský tábor, kde se občas na děti zařve - ale vše předem promyšleně. S "vojáky" se zkrátka musí trochu jinak. Děti poznaly trochu vojenské buzerace. Děti zažily přísnější kázeň. Ještě aby ne ... když tu po sobě de facto střílí. Musí se chovat slušně a my zase musíme vědět, že je na děti spolehnutí ... a jedno bez druhého nejde ...
K vytržené informaci z kontextu: Je rozdíl říci někomu, i když třeba dítěti chováš se jako pitomec a jsi pitomec. To druhé, je nálepka, která se špatně odstraňuje. To první je start procesu proměny, která často bývá úspěšná. A nevím .. ale říci, chováte se jaki pitomci v maskáčíách mi prostě přijde košer .. tedy alespoň na VOJENSKÉ AKADEMII .. a když si někdo myslí, že udělá na někoho dobrý dojem když se bude chovat jako libovej frajer .. a zrovna synáček pana potížisty tři metry ode mě označí své kamarády za "pánské přirození" .... jde veškerá sranda stranou ... když ostatní uvidí že je to OK, začnou ho napodobovat a děti nám tu zvlčí ...
To už mě více mrzí mluva ve druhém filmu. Ten první byl více méně v pohodě . ale ano, usnul jsem .. vyčerpáním .. protože dělat podržtažku "neschopným a všehoschopným! dospělákům zkrátka stojí hodně energie .. kterou jsem bohužel dplnil jen konzumací za týden tří jídel .... pro děti cokoliv :)
Na druhou stranu, mluvilo se tu před dětmi i hůře ... ale dal jsem slib, který jako správný chlap, hodlám dodržet ... pokud tedy nedosatnu impuls přehodnotit svůj morální kompas :)

Takže snad jsem Vás nyní trochu uklidnil (protože vidět to co jste viděli .. afektovaného frajera který div nekřišel "Kristul vstal z mrtvých", muselo udělat fakt dobrý dojem .... a já jdu finišovat dnešní oběd ...

12:21 - A ke stravě? To už popisujeme na našich stránkách jaký přístup máme k jídlu. Nejlepší suroviny, kvalitní základy, chutné recepty. A když se s tím někdo doslova mazlí, aby to jídlo bylo perfektní .. nebaví ho koukat na to, jak se v tom někdo rejpe :) Ano, v dřívějších dobách se standardně dojídalo. Byl nedosatek. Lidi si jídla vážili a myslím, že to bylo dobře. A nebo se dohodněme ... budu vařit blafy a pak ať to klidně vyhazují. Já to budu posílat do Somálska :)
Já osobně nemám rád celkově 4 jídla, ale když mi je někdo připraví a strčí lidově řečeno "až po rypák", tak je bez kecl sním .. a kde jsem se to naučil? No přeci na táborech :)

Poděkování

Děkuji JUDr. P. Brachovi za ranní konzultaci. Vše je na dobré cestě. Špínou se jen tak tahat nenechám. Ale začalo to pěkn zapadat a nyní víme, po kom synáček je :)

Dále děkuji dlouholetému kamarádovi a spolužákovi z "vejšky" za věnování 20ks voucherů do jednoho pražského aquaparku :) Rádí využijeme :)

A nyní si jistě říkáte, jak je možné že to vše zvládám? Je to tu na pohodu (snad to tedy vydrží). Je perfektní, když nemusím pomáhat nepřipraveným dospělákům, odpovídat každou minutu na jejich zbytečné dotazy .... a mohu se věnovat tomu, proč já jsem tady ... vedení, vaření a především dětem,se kterými je tu sranda :)

Takže dětkuji především mé Bandičce, že je od začátku turnusu tak skvělá ... je vidět, že účast na přípravném víkendu je zapotřebí a můj vlastoruční Létový manuál všem výrazně pomáhá :)


 

Náhodné fotografie z webu letní-dětské-tábory.cz

Rozdělávání ohně při výcviku Survival
Tokhi a bubnování proti šikaně na táboře
Táborová trička a výherci
Výsledná soutěžní bramboračka
Michal alias Křižák
Airsoftová střelnici na táboře

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?