Survival - Sušené maso - Jerky

Sušené maso je ideální potrava na outdoorové aktivity, pro sportovce, ale také jako nouzová rezerva jedete-li někam a nemůžete se spolehnout na čas nebo místo na tepelnou úpravu jídla. Sušené maso lze konzumovat za pochodu. Sušené maso je výborným zdrojem bílkovin, a zároveň nízkým obsahem tuků a sacharidů. Například sušené ryby a mořské plody jsou cenným zdrojem minerálů a vitamínů

Potravina starých Egypťanů a Indiánů ...

Sušení masa je jeden z nejstarších způsobů úpravy jídla pro dlouhodobé skladování, který využívali již ve starém Egyptě pro dlouhodobé skladování masa. Sušením připravovali na skladování i ovoce, zeleninu a další potraviny. Tento způsob úpravy masa ale zdokonalili Indiáni. Maso jednoduše sušili na přímém sluníčku. Sušené maso jim usnadňovalo jejich kočovný život spojený s dlouhým putováním z tábořiště do tábořiště.

Výhody sušeného masa


Sušené maso je vysoce kvalitní potrava.
Sušené maso má nízký obsah sacharidů a tuků., ale vysoký obsah bílkovin.
Sušené maso doplní potřebnou energii při sportu a na cestách.
Sušené maso má jen velmi nízký obsah lepku
Sušené maso nabízí jedinečný gurmánský zážitek, přesto po něm neztloustnete.
Sušené mořské plody jsou cenným zdrojem minerálů a vitamínů.

Sušené maso je ideální na cesty, do hor, na expedice ... na tábor :)

Sušené maso poskytuje vysoké výživové hodnoty a to i v malém množství. 25g sušeného masa odpovídá 60g syrového masa se všemi prospěšnými nutričními hodnotami.

Když zbyde čas ...

Pokud na táboře vyšetříme trochu času, ukážeme si jak sušené maso vyrobit a to hned několika způsoby. V sušičce, na sluníčku, za použití soli a podobně. Výroba sušeného masa patří k základům technik přežití.

Stránka Sušené maso se připravuje ... děkujeme za pochopení.

Doporučené odkazy a články:

Kontaktní formulář
✗   ZAVŘÍT KONTAKTNÍ FORMULÁŘ