29. 7. 2020 - III. turnus - den pátý

Hlavní program dne

Dnešek jsem zasvětili výuce první pomoci, a proto jsme den pojmenovali Záchranářský den. Ve stínu jsme děti sezmámili se základy první pomoci. Předvedli jsme jim vybavení, které jim může pomoci a také to, jak se s tím zachází. Naštěstí ale děti záhy pochopily, že k záchraně lidského života stačí jen dvě zdravé ruce. Čas letěl .. letěl .. a probralo se vše co se probrat mělo. Pády zvýšek, úrazy na trampolíně, popáleniny a mnoho dalšího ... a jak si nejlépe ověřit čerstvě získané dovednosti? No přeci soutěží. Takže Bandárie zažila úplně první soutěž v první pomoci. Děti v týmech chodily po stanovištích a zachranovaly nalezené osoby, které jednou vypadaly jako zombíci (asi skvělá příprava na noční bojovku) nebo ležely v tratolišti krve (čti kečup) a zoufale potřebovali zastavit krvácení ... už vidím jak na noční bojovce oblečen za zombíka dostanu od nějakého špunta první pomoc a turniket na ruku :) (turniket = sofistikované škrtidlo) Děti to už ví, tak ať to víte i vy :)

Víme že se blíží diskotéka ... už to nedokážeme ututlat. Na nástupu za mnou vidí diskotéková světla a funguje to jako nápověda ... pro jejich tajná, nejtajnější přání. Ano, diskotéka bude. Snad zítra. Když děti budou hodné .. trochu jim to kazí tři výtečníci, na jejichž chování není nic výtečného :)

Vůbec ty nástupy jsou poslední dva dny super ... děti už ví, že když mluvím, mají mi koukat do očí a poslouchat, co říkám ... Děti už ví, že na nástupu se nemají vrtět, strkat si prsty do nosu, zívat bez ruky před ústy ... děti už se toho od nás dozvěděly zkrátka dost .. a začaly i překvapovat. Samy od sebe začaly dělat u super informací JUPÍÍÍ ... když jsou překvapené .. dělají WOW (to asi přenesla Bandička, která jede všechny turnusy) .. a dneska to obohatily o další zvuk ... jakmile řeknu nějakou výtku, jako že třeba dítko ucpalo záchod toaleťákem ... udělají takové to žalostné brblání. Moc se těším na zítřejší nástup .. co mi tu zase předvedou :)

K včerejšku: Děti měly Karma den a bylo krásné pozorovat, na co dokážou přijít, když se jen navedou na správnou cestu.Od rána do večera vymýšlely, co by mohly pěkného udělat pro druhé. Překvapil oddíl číslo 1, který se vydal vybaven igelitovými pytly a gumovými rukavicemi do lesa a šly sbírat odpadky. Rovnou říkám že ne naše odpadky po nás, ale zcela cizí, protože po nás zůstává v okolí Bandárie uklizeno :) No i děti říkaly, jací jsou lidé prasata .. kusy nábytku, pneumatika, petky a mnoho dalšího, co do přírody nepatří .. jak se to asi podepíše na karmě těch dobytků .... :)

Jídelníček

Stav marodky

Když teďka vstanu ... a půjdu se podívat na izolace naší táborové marodky, stanou se dvě věci ... za a) nikoho tam nenajdu .. za b) zapomenu se vrátit k pc a nedopíšu deník ... takže mi zkrátka věřte: "nikdo tam není". Poctivě se staráme o podstrčené dítko s ekzémem ... až při předevčerejší hygieně jsme zjistli, že to není taková pohoda jako zaznělo u předávání ... ale staráme se a lepší se. Jen se tomu zkrátka musíme 3x denně poctivě věnovat ... máme tu jednoho kloučka, který nezná své hranice a doslova se přežral našeho poctivého jídla ... no jasně ... skončil v klidovém režimu, ale už vypadá dobře a hraje si s dětmi ... i tak, sledován.

Každé ráno poctivě měříme teploty všech osadníků v Bandárii. Jsme bez teplot. Pro nás je to zlomový den ... dnes bychom tu měli začít odpadávat v horečkách .. ale neděje se to .. a proto brzo rozjedeme další pořádnou zábavu :)

Naše táborové infrakamery zachycují vyšší teploty jen u okolních živočichů, protože jim pod vlivem stresu z odhalení stoupá teplota :) Ale maskují se odhodlaně.

Důležitá sdělení z tábora

Už je jasné, proč včera nebyl deník .... bylo strašné vedro a sedněte si ještě k pc, když ventilátor míří na vás .. za b) vůbec nebyla nálada sedět u pc, když tu máte tak báječné děti a sranda na vás čeká na každém rohu ... za c) chtělo to alespon 12 hodinovou dovolenou, protože zítra mě zase čekají veletoče v kuchyni ... jednoduše: včerejšek byl super, nic zvláštního se nestalo :)

Poděkování

Chci poděkovat za super vzkazy dětem v BandaBoxu. Už ani nevím zda jsem to psal či nikoliv na fb, ale dostal jsem samá poděkování za parádní zábavu ... poděkování za to, že jsem prožil půl dne u oddílu a byla to sranda ... ani nevím, kdy jsem naposledy byl u oddílu ... ale když zkrátka Bandárie funguje a nemusíte od rána do večera řešit chybějící fázi, kapající kohoutky nebo odpadávající prkýnka na toaletách ... najednou je zkrátka čas se i bavit :) 

Z návštěvy Policie ČR
Z vystoupení iluzionisty Roberta
Domácí větrníky
U návštěvy hasičů pro Záchranáře
Niky a Natálka
Výcvik střelby na airsoft střelnici

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?