https://www.high-endrolex.com/27
27. 7. 2020 - III. turnus - den třetí
https://www.high-endrolex.com/27

27. 7. 2020 - III. turnus - den třetí

https://www.high-endrolex.com/27

Hlavní program dne

Od rána se děti věnují všem podobám hudby. Trénují vybrané písničky, učí se i jiné, aby u pořádného táboráku pak nebyla nuda a zpívali jsme všichni společně :) Hudebních nástrojů tu máme hodně, takže to bude opravdu dost dobře znít :) Děti by se měly naučit následující písničky: Touha od Landy - je velmi inspirativní, další je Cizí zeď od Kazmy - je velmi výchovná, Když mě brali za vojáka - je velmi klasická a hodí se i na tábor - přeci jen by se mohl náš tábor brát za takovou malou vojnu (alespoň tak si to část ordičů přeje) :) A pak si mohou děti vybrat písničku podle sebe ... Už jen budíček začal melodií Svěráka a Uhlíře: Není nutno, není nutno, aby bylo přímo veselo .... Některým dětem se trošku stýská a jsou zmatení ... pracujeme s tím co máme ... a věříme, že za dva tři dny ... pojedou naplno ty své bomby a budou zcela v pohodě :)

U dvou mládenců probíhají další individuální hodiny Etikety ... kde se asi bere v dětech taková míra arogance a drzosti? Však máme ještě pár dnů na to, abychom to zjistili :) Uvidíme večer na poradě a scóre dnešního dne. Já mám za sebou už jeden rozhovor v altánu ... a myslím, že jsme na dobré cestě. Zajímalo by mě .. maminky a tatínkové .. mluvíte se svými dětmi o životě nebo jen sledujete žákovské a pokud tam není pětka, jste v pohodě? :) Ale zase, neplatí to na všechny ... jen na ty, kteří hoooodně vykukují a místo beďarů na čelech jim rostou satanské růžky :) Ne nadarmo se říká .. že jablko nepadá daleko od stromu :)

Na nástěnku u jídelny jsme už stihli pověsit nějaké pečlivě vybrané motivační citáty ... přeci jen chceme děti nakoupnout (ne doslova) na nějakou cestu báječným táborem :)

Programy oddílů:

#1 Bandarijská seznamka, skládání obrazů z lana, vybíjená
#2 Mimotáborové hry - hutututu, rybičky, bitevní loďe a vybíjená
#3 Výroba záložky, procházka po Bandárii, číslovaná, pohádkové trojice
#4 Seznamování s tím, jak funguje tábor, vzkazy do Bandaboxů, hry mimo tábor, hot ringem, vlajkovaná a mnoho dalšího

Perličky od dětí:

# Cítím v kostech, že zítra bude diskotéka. Tak se na to připrav, doufám, že máš šminky! :)
# Chválím kuchyni, ale o to nyní nejde ... jde o to, zda bude někdy marmeláda :)

Jídelníček

Stav marodky

Jako fakt už nikdy nebudu psát, že nikde nikdo ... zase ... zase jsem to zakřikl. Při večerní kontrole dětí jsme naměřili teplůtku .. a to rovnou 37,4°C. Za normálních okolností bychom mávli rukou .. ale za a) my se staráme vždycky a za b) máme tu mimořádné okolnosti. A tak si milá dívenka sbalila svých pět švestek a ve své roušce už popocházela na izolaci (čti: laboratoř). Tam jsme začali experimentovat ... nasadili jsme domácí čajíček s medem a citrónkem, vyzkoušeli jsme nějaké ty vitamínky navíc ... naordinovali jsme odpočinek ... a hle ... zabralo to. Po pořádném vyspinkání ráno teplota na krásném normálu. Už se těšíme, jak si podobný experiment vyzkoušíme na sobě ... to si ale ještě pár týdnů musíme počkat :) 

A nyní ... stav marodky zkrátka a jednoduše budu psát se zpožděním. Už mě nebaví to věčné zakřikávání. Zde pod nadpisem Stav marodky budu nekompromisně psát jak bylo a ne jak je :) Díky za pochopení :)

Důležitá sdělení z tábora

Dnes jsme zjistili, že nemálo rodičům nesedí naše snaha udržet jejich uzlíčky radostí při zdraví. Udělali jsme kompletní inventúru .. a výsledek? Hafo dětí nebralo nikdy nic na posílení imunity ... hafo dětí sebou nemá vitamíny v žádné podobě. Jako my už víme, že děti jedí příšerně, ale tím spíše by se měla jejich imunuta posilovat .. hlavně že každý druhý má nějakou alergii ... maminky a tatínkové ... zkusme to dělat všichni pořádně. Zkusme než léčit, dělat něco preventivně. Nemálo dětí má v případě potíží Ibalgin, kapičky, prášečky, dýchátka ... ale co dělat něco pro to, aby tyto věci nebyly zapotřebí? Ve většině případů je to jen a jen o imunitě. Proč se tu asi my děláme s domácími vývary, kvalitními pomazánkami, drtíme jeden citron nebo česnek za druhým? Právě proto, aby naše děti byly zdravé a mohly si vesele hrát a dovádět. Prosím, nebuďte nyní vztahovační. Chápu (chápeme), že někdy to nejde jinak ... ale ty děti pak vykecají úplně všechno .. a pizza 5x týdně a v neděli jídlo z číny není nejlepší životospráva. Takové dítko pak dostane oběd na jížkovém základu z másla a samo se diví .. jak je to rychlé :)

Už jsme tu hledali náušnici a slepovali svítilnu (čelovku). Holky brečely a u toho říkaly "táta nás zabije". Tatínkové, nebuďte takoví materialisté ... a už vůbec podobně nevyhrožujte svým dětem :) Všichni víme že se tohle říká jen tak .. ale pak se s tím mnohem hůře pracuje ... náušnice se našla a svítilna je slepená. Zda to tak vydrží, je ve hvězdách .. a pokud vám na nějakých věcech záleží, nebalte je dětem na tábor :)

Poděkování

Dnes bych moc rád poděkoval Kubovi, že si sedl za piáno a zkusil z toho kusu nábytku vyloudit nějaké tóny. Ladič byl nekompromisní .. ale i tak se Kubovi dařilo. Ještě že hraje nekompromisně :)

Dále chci poděkovat za dojemné vzkazy jak ze druhého tak i třetího turnusu. Mé poděkování patří dívence ze třetího oddílu, že mi do bandaboxu hodila obálku s antistresovými omalovánkami. To bylo tak něco krásného :) Sice nevím zda se k nim dostanu, ale mám je tu na stole ... Holky z druhého oddílu zase napsaly dojemný vzkaz jak se moc těšily na náš tábor ... to si pak sednete a řeknete si (tedy pokud máte čas si sednout), že to má všechno cenu a důvod :)

Táborová OPEN-AIR diskotéka
Tokhi - a jeho bubnování proti šikaně
Skvělé táboráky v průběhu léta
Program: střelecký výcvik
Policejní psovod a pes při ukázce
Benjamínci - oddíl pro nejmenší děti tábora

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?