26. 7. 2020 - III. turnus - den druhý

Hlavní program dne

Ačkoliv neděle, nastartovali jsme den rozvičkou. Táborem se rozezněla kohoutí znělka budíčku a to jste měli vidět ty výrazy "co to proboha je?" Ale vše jinak na pohodu. Někteří se tvářili, jakoby zažili "hodinu" tělocviku poprvé v životě. A to šlo jen o 10 minut. Krev se musí rozproudit, tělo rozehřát a nastartovat. Přeci jen čištění zubů je taky pohyb a musí mu proto předcházet strečink. Nikdo nechce mít natržený sval od dvouminutového čištění těch bílých perliček :)

Na prvním ranním nástupu byly dětem představeny vynálezy ... které by děti měly používat. Z BandaBoxu jsme vyndali štětku na záchod, vodovodní kohoutek a proběhla krátká instruktáž otevírání a zavírání vody. Dále děti poznaly to kouzlo procesu rozsvícení žárovky. O to více byly v šoku, když zjistily, že se dá i zhasnout :) Jedno z posledních byla prezentace rozdílu párty konfety a toaletního papíru ... uvidíme zda jim to v hlavičkách vydrží a udržíme spotřebu na rozumné úrovni  :)

Dopoledne se oddíly věnovaly především dalšímu seznamování. Nejen dětí mezi sebou, ale také tábořiště, probral se táborový řád více do hloubky. A pokud děti nevyvalily bulvy na 100% při rozvičce, při slově řád jim naskákala kopřivka. Ale vše se zvládlo. Dopoledne se probraly nějaké základy slušného chování a už při obědě byly znát první výsledky. Ano, první vlašťovka jaro nedělá ... ale bylo to o poznání lepší. Kéž by v táboře bylo alespoň jarní počasí .. i když, apríl je taky v průběhu jara :)

Odpoledne po krátkém, leč intenzivním odpočinku, se děti vydaly na průzkům okolí naší Bandárie. V průběhu her děti poznávaly nové způsoby trávení volného času. Nyní se postupně vrací zpět do tábora. Je vidět mírná únava a rozčarování :) Ono, Bandárie je sama o sobě obrovská .. a když k tomu připočítáte to nádherné okolí .. je to pár tisíc kroků :)

Perličky při seznamování:

# Já hrála na zobcovou flétnu, ale pak jsem ztratila ten třetí kus a tak jsem přestala.
# Já taky hrál na zobcovou flétnu, ale pak jsem ze tří kusů udělal čtyři a přestal jsem taky.
:) :) :) :)
No začíná tu být pěkná sranda :)

Jídelníček

Stav marodky

Marodka je zcela prázdná .. jako jasnačka, vím, že tohle nemám raději ani vyslovovat, protože pak se vždy něco pokazí .. ale jiný turnus ... tak snad bude vše jiné :) Od rána máme jedny vyřvané hlasivky. Jeden škrábanec. Jednu modřinku o velikosti mexického dolaru. Zatím nic, co by bylo zapotřebí nějak rozvádět. Prosím rodiče, pokud někdy na fotkách uvidí, nebo spíše neuvidí svou ratolest ... není důvod k panice. Dítě můžeme dát to klidového režimu na chatku a to není důvod hned utrácet drahocenné minuty a nechávat vydělávat operátory :) Když se děje něco vážnějšího, vždy voláme. Takže si řekněte "mladej si odskočil" nebo "holka někde drbe :) Motto v tomto případě zní: Žádné zprávy, dobré zprávy :)

Důležitá sdělení z tábora

Vše probíhá na pohodu. Občas se lehce ztrácíme v čase. Mít za sebou už dva turnusy není žádný med. Stává se nám, že počítáme s tím, že děti už všechno vědí a pak nám dojde, že to a to jsme už říkali před týdnem a ne včera nebo dnes. Je to zkrátka sranda :)

Poděkování

Chci moc poděkovat všem rodičům, kteří měli vše v pořádku. Dnes se vše třídilo, ukládalo, skládala se skládačka všech informací a opravdu nám všem moc pomůže, když jsou věci jak mají být :) Většina to má vše v pořádku .. ale .... chybí nám nějaké holínky ... nějaké pláštěnky, někdo nemá vitamínky a další zase třeba něco jiného .. pro tábor důležitého. Pár chybějících toaleťáků jsme samozřejmě vyřešili ... není důvod posílat je poštou .. i když víme, jak po světě s Covidem se toto bílé zlato stávalo cennou komoditou :) Asi pro tu sílu heřmánku :)
Dnes nám ale třeba pár hodin propršelo .. a je pak škoda, když dítko nemá holínky ... každé nachlazení začíná zpravidla od nohou ... a toto léto zrovna není tropické ... takže pokud víte, že vám doma zůstaly holínky ... šup hned ráno na poštu. Pokud bude pršet, takové dítko bude zalezlé na chatce s knížkou .. a všichni víme, jak dnešní děti neradi čtou ... tak netrapte své dítko :)

Z vystoupení kouzelníka Roberta
Výcvik taktiky Airsoft vojáků
Výtvarný workshop na táboře
Adélka a Niky
Bandarijská jídelna
Eva a Bára

Poslední volná místa

Zde je prosím orientační přehled volných míst na letní dětské tábory 2024. I. turnus: 2 pro kluky, 1 pro holku II. turnus: cca. 15 volných míst III. turnus: cca. 10 volných míst IV. turnus: cca. 3 pro kluky, 1 pro holku

přečíst celé

Letní dětské tábory 2024

Táborová sezóna 2024 je v plném proudu a my už máme poslední volná místa, a proto pokud chcete s námi jet na letní dětský tábor v roce 2024, je na čase vložit přihlášku. Nezaváhejte. Volná místa brzy nebudou!

přečíst celé

Hledáme 4 dospěláky

Pro letní dětský tábor 2024 hledáme celkem 4 dospěláky, a to do pozic: Vedoucí oddílu. Praktikanty máme. Dále by se nám hodil jeden táborový kuchař, ale prosím takový, který opravdu ví co dělá! :) Dejte nám o sobě vědět a pojeďte s námi na letní dětský tábor v roce 2024.

přečíst celé

Hlavními partnery táborů Klubu 112 jsou:

ArmyCRAFT
Top Army shop
Nejen do přírody
Hobby kohout
Aria travel

Hledáte pro dítě kvalitní letní dětský tábor?